Roses i llibres inunden Barcelona per Sant Jordi

Roses i llibres inunden Barcelona per Sant Jordi

Posted by
Titular:

Roses i llibres inunden Barcelona per Sant Jordi

Enlace:

dia-de-sant-jordi

Lugar evento:

Barcelona

Fecha evento:

23 Abril 2011

El 23 d’Abril és la diada de Sant Jordi, patró de Catalunya. Tot i que no és un dia festiu, els carrers de Catalunya i sobretot de Barcelona s’omplen de gent que surt a buscar llibres, comprar roses, i gaudir d’aquesta festa tan característica i tradicional dels catalans.

Foto: Sant Jordi i el Drac. Retaule a l'Ajuntament de Lleida. De Jaume Ferrer II (s. XV). Foto de gencat.cat Segons les dades històriques, Sant Jordi va ser un militar romà que va néixer a la Capadòcia (Turquia) el segle III i que va servir sota les ordres de Dioclecià. Es va convertir en Sant perquè es va negar a complir els desitjos de l’Emperador que l’obligaven a perseguir els cristians, motiu pel qual va ser martiritzat i decapitat el 23 d’abril de l’any 303.

Però el que més es coneix de Sant Jordi, és la seva llegenda. Aquesta narra que als voltants de Montblanc -per cert val la pena visitar aquesta ciutat que conserva un gran patrimoni arquitectònic medieval- hi havia un drac que tenia a tot el món aterrit. Per a calmar-lo, cada dia havien de lliurar-li un ciutadà, fins que un dia li va tocar a la filla del Rei. Va ser aleshores quan va arribar Sant Jordi, que va lluitar contra el drac muntat en el seu cavall blanc. Va aconseguir clavar l’espasa al cor del drac i així salvar la bella princesa-i també alliberar a tot el poble-. Afegeix la llegenda que del punt on es va vessar la sang de l’animal, va brollar un roser de roses vermelles.

És per això que actualment, Sant Jordi s’ha convertit en el dia dels enamorats dels catalans, i els homes regalen roses a les dones (a mares, esposes, germanes i filles, i fins i tot hi ha alguns caps que en donen a les seves empleades).
Però el 23 d’Abril és també el dia internacional del llibre (declarat per la UNESCO el 1996) i les llibreries munten paradetes als carrers oferint un 10% de descompte. Els escriptors aprofiten per promocionar els seus escrits i se’ls pot veure signant i dedicant-los a les diferents paradetes.

A Barcelona, les parades es centren al Passeig de Gràcia, Rambla Catalunya i Plaça Catalunya. Per això, si esteu pensant en venir a Barcelona per gaudir d’aquesta festa, l’Hotel Passeig de Gràcia és l’hotel ideal: cèntric i moooolt econòmic. Si busqueu un hotel de categoria superior: Hotel Actual.

Foto: Parada de llibres. Foto de optaporbarcelona.turiblogs.com   Foto: Parada de roses. Foto de locabarcelona.com

Ah, i a tots els Jordis, Jorges, Georges, Georgines i Jordina, felicitats!

Fonts: gencat.cat