Diada Nacional de Catalunya

Diada Nacional de Catalunya

Posted by
| Comments Off on Diada Nacional de Catalunya
  • Qu猫? Diada Nacional de Catalunya
  • Quan? 11 de Setembre de 2019
  • On? Tot Catalunya i tamb茅 Barcelona

L’11 de setembre 茅s el dia en qu猫 Catalunya celebra la seva Diada Nacional. La data commemora la resist猫ncia de la ciutat de Barcelona durant la Guerra de Successi贸, que va patir l’assetjament durant m茅s d’un any per part de les tropes borb貌niques. Finalment, Barcelona es va rendir davant les tropes de Felip V, l’11 de setembre de 1714, el que va significar l’abolici贸 de les institucions Catalanes com el Parlament de Catalunya.

La gran resist猫ncia de la ciutat va impressionar Europa, i avui, amb la Diada Nacional, es commemora el valor i la for莽a que van demostrar els combatents.

脡s un dia de festa que els catalans celebren fent Castells i ballant Sardanes, i visitant alguns dels monuments m茅s simb貌lics com l’est脿tua en honor a Rafael Casanova, o el Fossar de les Moreres. Tamb茅, des de ja fa uns anys, es convoca una gran manifestaci贸, de car脿cter familiar i festiu, per reivindicar la cultura i hist貌ria catalanes.

 

Portes obertes per La Diada Nacional

El dia de la Diada Nacional de Catalunya, algunes institucions catalanes obren les seves portes per poder ser visitades de forma gratu茂ta. S贸n el cas del Parlament de Catalunya, ubicat al Parc de la Ciutadella, i de la Generalitat de Catalunya situada a la Pla莽a Sant Jaume. Tamb茅 es podr脿 visitar de forma grauita al MNAC (Museu Nacional d’Art de Catalunya), al Museu d’Hist貌ria de Catalunya, el Museu d’Arqueologia de Catalunya, el Born Centre de Cultura i Mem貌ria i el Palau G眉ell. Aix铆 que la Diada Nacional de Catalunya 茅s una molt bona oportunitat per visitar aquests edificis de gran valor hist貌ric, pol铆tic i arquitect貌nic.

Feli莽 Diada a tots i totes!

 

Reserva ara el teu hotel a Barcelona!

 

Nota: La manifestaci贸 d’aquest any se celebrar脿 a la Gran Via, comen莽ant des de Pla莽a Espanya, per la qual cosa no afectar脿 als voltants de l’hotel.