Setmana Santa a Barcelona 2017

Setmana Santa a Barcelona 2017

La Setmana Santa a Barcelona 茅s un bon moment per visitar la ciutat, sobretot per a fam铆lies amb nens, ja que hi ha moltes tradicions que agradaran tamb茅 als m茅s petits i un munt d’activitats.

Aquest any, 2017, la Setmana Santa comen莽ar脿 el 9 d’Abril amb el Diumenge de Rams i acabar脿 el 17 d’Abril amb el Dilluns de Pasqua. Cal recordar que a Catalunya, els dies festius s贸n el Divendres Sant, 14 d Abril i el Dilluns de Pasqua.

Quines tradicions es celebren a Barcelona per Setmana Santa?

A Espanya s贸n molt conegudes les processons de Setmana Santa, sobretot les d’Andalusia. Encara que a Barcelona no hi ha tanta tradici贸, s铆 que hi ha un parell de processons que permeten assaborir aquesta tradici贸 t铆pica de Setmana Santa. Les m茅s conegudes s贸n El Pas de la Borriquita, que se celebra el Diumenge de Rams a Ciutat Vella, i la Process贸 de la Verge de la Macarena, que se celebra el Divendres Sant i que comen莽a al Raval i acaba a la Catedral. No cal ser creient per poder admirar la bellesa d’aquesta tradici贸.

semana-santa-barcelona-2017-00

Foto: saliendodemi.com

El Diumenge de Rams 茅s tradicional anar a beneir “la palma”. Tothom sol portar palmes, palmons o rams de llorer a l’Esgl茅sia per commemorar l’entrada de Jes煤s a Jerusalem. Les padrines regalen als seus fillols aquestes palmes i palmons i les omplen de joguines, caramels i xocolata.

L’煤ltima gran tradici贸 de Setmana Santa se celebra el Dilluns de Pasqua, i en aquest cas els encarregats de preparar-la s贸n els padrins, que regalen “la mona” als seus fillols. La mona 茅s un past铆s decorat amb ous de xocolata o qualsevol altra forma -sempre de xocolata-, una del铆cia que les fam铆lies comparteixen al voltant de la taula. Durant els dies anteriors 茅s molt divertit visitar les diferents pastisseries de Barcelona per admirar les espectaculars mones que han preparat. Art en xocolata.

Semana Santa en Barcelona - La mona de Pascua

Qu猫 fer a Barcelona durant la Setmana Santa?

Si veniu a Barcelona per Setmana Santa i voleu fer una mica de shopping, cal tenir en compte que les botigues estaran tancades els dies festius que s贸n el 14 (Divendres Sant), el 16 (Diumenge) i el 17 (Dilluns de Pasqua).

Les atraccions tur铆stiques principals estaran obertes, i hi ha moltes coses per visitar amb nens si veniu a passar la Setmana Santa a Barcelona en fam铆lia. A la nostra web podeu trobar alguns suggeriments.

 

Reserva ara i gaudeix de la Setmana Santa a Barcelona!

Posicionam