Setmana Santa a Barcelona 2017

Posted by
| Comments Off on Setmana Santa a Barcelona 2017

La Setmana Santa a Barcelona és un bon moment per visitar la ciutat, sobretot per a famílies amb nens, ja que hi ha moltes tradicions que agradaran també als més petits i un munt d’activitats.

Aquest any, 2017, la Setmana Santa començarà el 9 d’Abril amb el Diumenge de Rams i acabarà el 17 d’Abril amb el Dilluns de Pasqua. Cal recordar que a Catalunya, els dies festius són el Divendres Sant, 14 d Abril i el Dilluns de Pasqua.

Quines tradicions es celebren a Barcelona per Setmana Santa?

A Espanya són molt conegudes les processons de Setmana Santa, sobretot les d’Andalusia. Encara que a Barcelona no hi ha tanta tradició, sí que hi ha un parell de processons que permeten assaborir aquesta tradició típica de Setmana Santa. Les més conegudes són El Pas de la Borriquita, que se celebra el Diumenge de Rams a Ciutat Vella, i la Processó de la Verge de la Macarena, que se celebra el Divendres Sant i que comença al Raval i acaba a la Catedral. No cal ser creient per poder admirar la bellesa d’aquesta tradició.

semana-santa-barcelona-2017-00

Foto: saliendodemi.com

El Diumenge de Rams és tradicional anar a beneir “la palma”. Tothom sol portar palmes, palmons o rams de llorer a l’Església per commemorar l’entrada de Jesús a Jerusalem. Les padrines regalen als seus fillols aquestes palmes i palmons i les omplen de joguines, caramels i xocolata.

L’última gran tradició de Setmana Santa se celebra el Dilluns de Pasqua, i en aquest cas els encarregats de preparar-la són els padrins, que regalen “la mona” als seus fillols. La mona és un pastís decorat amb ous de xocolata o qualsevol altra forma -sempre de xocolata-, una delícia que les famílies comparteixen al voltant de la taula. Durant els dies anteriors és molt divertit visitar les diferents pastisseries de Barcelona per admirar les espectaculars mones que han preparat. Art en xocolata.

Semana Santa en Barcelona - La mona de Pascua

Què fer a Barcelona durant la Setmana Santa?

Si veniu a Barcelona per Setmana Santa i voleu fer una mica de shopping, cal tenir en compte que les botigues estaran tancades els dies festius que són el 14 (Divendres Sant), el 16 (Diumenge) i el 17 (Dilluns de Pasqua).

Les atraccions turístiques principals estaran obertes, i hi ha moltes coses per visitar amb nens si veniu a passar la Setmana Santa a Barcelona en família. A la nostra web podeu trobar alguns suggeriments.

 

Reserva ara i gaudeix de la Setmana Santa a Barcelona!