Roses i llibres inunden Barcelona per Sant Jordi

Roses i llibres inunden Barcelona per Sant Jordi

Posted by
Titular:

Roses i llibres inunden Barcelona per Sant Jordi

Enlace:

dia-de-sant-jordi

Lugar evento:

Barcelona

Fecha evento:

23 Abril 2011

El 23 d’Abril 茅s la diada de Sant Jordi, patr贸 de Catalunya. Tot i que no 茅s un dia festiu, els carrers de Catalunya i sobretot de Barcelona s’omplen de gent que surt a buscar llibres, comprar roses, i gaudir d’aquesta festa tan caracter铆stica i tradicional dels catalans.

Foto: Sant Jordi i el Drac. Retaule a l'Ajuntament de Lleida. De Jaume Ferrer II (s. XV). Foto de gencat.cat Segons les dades hist貌riques, Sant Jordi va ser un militar rom脿 que va n茅ixer a la Capad貌cia (Turquia) el segle III i que va servir sota les ordres de Diocleci脿. Es va convertir en Sant perqu猫 es va negar a complir els desitjos de l’Emperador que l’obligaven a perseguir els cristians, motiu pel qual va ser martiritzat i decapitat el 23 d’abril de l’any 303.

Per貌 el que m茅s es coneix de Sant Jordi, 茅s la seva llegenda. Aquesta narra que als voltants de Montblanc -per cert val la pena visitar aquesta ciutat que conserva un gran patrimoni arquitect貌nic medieval- hi havia un drac que tenia a tot el m贸n aterrit. Per a calmar-lo, cada dia havien de lliurar-li un ciutad脿, fins que un dia li va tocar a la filla del Rei. Va ser aleshores quan va arribar Sant Jordi, que va lluitar contra el drac muntat en el seu cavall blanc. Va aconseguir clavar l’espasa al cor del drac i aix铆 salvar la bella princesa-i tamb茅 alliberar a tot el poble-. Afegeix la llegenda que del punt on es va vessar la sang de l’animal, va brollar un roser de roses vermelles.

脡s per aix貌 que actualment, Sant Jordi s’ha convertit en el dia dels enamorats dels catalans, i els homes regalen roses a les dones (a mares, esposes, germanes i filles, i fins i tot hi ha alguns caps que en donen a les seves empleades).
Per貌 el 23 d’Abril 茅s tamb茅 el dia internacional del llibre (declarat per la UNESCO el 1996) i les llibreries munten paradetes als carrers oferint un 10% de descompte. Els escriptors aprofiten per promocionar els seus escrits i se’ls pot veure signant i dedicant-los a les diferents paradetes.

A Barcelona, les parades es centren al Passeig de Gr脿cia, Rambla Catalunya i Pla莽a Catalunya. Per aix貌, si esteu pensant en venir a Barcelona per gaudir d’aquesta festa, l’Hotel Passeig de Gr脿cia 茅s l’hotel ideal: c猫ntric i moooolt econ貌mic. Si busqueu un hotel de categoria superior: Hotel Actual.

Foto: Parada de llibres. Foto de optaporbarcelona.turiblogs.com Foto: Parada de roses. Foto de locabarcelona.com

Ah, i a tots els Jordis, Jorges, Georges, Georgines i Jordina, felicitats!

Fonts: gencat.cat