Fiestas de Santa Eulàlia 2017

Posted by
| Comments Off on Fiestas de Santa Eulàlia 2017

Les festes de Santa Eulàlia se celebren enguany el cap de setmana del 10 al 12 de febrer. Santa Eulàlia és una celebració popular que se celebra a diferents punts de la ciutat, principalment pel districte de Ciutat Vella.

La patrona principal de Barcelona és la Mercè, que se celebra al setembre, però Barcelona té una co-patrona, Santa Eulàlia -o la Laia-, que permet gaudir de totes les tradicions típiques de les festes populars en ple hivern. Per això, la festa de Santa Eulàlia, és també coneguda com la Festa Major d’Hivern de Barcelona.

Festes de Santa Eulalia - gegants

Foto: 20minutos.es

Per a les festes de Santa Eulàlia es treu tot el bestiari popular: gegants i gegantes, capgrossos, dracs, diables … i altres expressions de la cultura catalana com són els castellers (declarats Patrimoni Immaterial de la Humanitat per la UNESCO) i sens dubte un espectacle digne de veure, o les Sardanes, el ball tradicional català.

Paral·lelament, durant les festes de Santa Eulàlia, també se celebra des de ja fa alguns anys el festival Llum Barcelona. Llum Barcelona es desperta a la tarda, quan arriba la foscor, i es projecten espectaculars instal·lacions de llum que donen noves formes a espais emblemàtics de la ciutat.

Llum Barcelona - Festival Llum Bcn

Més informació i tota la programació es pot trobar a la pàgina web oficial.

Reserva aquí!