Diada Nacional de Catalunya

Diada Nacional de Catalunya

Posted by
| Comentaris tancats a Diada Nacional de Catalunya
  • Què? Diada Nacional de Catalunya
  • Quan? 11 de Setembre de 2019
  • On? Tot Catalunya i també Barcelona

L’11 de setembre és el dia en què Catalunya celebra la seva Diada Nacional. La data commemora la resistència de la ciutat de Barcelona durant la Guerra de Successió, que va patir l’assetjament durant més d’un any per part de les tropes borbòniques. Finalment, Barcelona es va rendir davant les tropes de Felip V, l’11 de setembre de 1714, el que va significar l’abolició de les institucions Catalanes com el Parlament de Catalunya.

La gran resistència de la ciutat va impressionar Europa, i avui, amb la Diada Nacional, es commemora el valor i la força que van demostrar els combatents.

És un dia de festa que els catalans celebren fent Castells i ballant Sardanes, i visitant alguns dels monuments més simbòlics com l’estàtua en honor a Rafael Casanova, o el Fossar de les Moreres. També, des de ja fa uns anys, es convoca una gran manifestació, de caràcter familiar i festiu, per reivindicar la cultura i història catalanes.

 

Portes obertes per La Diada Nacional

El dia de la Diada Nacional de Catalunya, algunes institucions catalanes obren les seves portes per poder ser visitades de forma gratuïta. Són el cas del Parlament de Catalunya, ubicat al Parc de la Ciutadella, i de la Generalitat de Catalunya situada a la Plaça Sant Jaume. També es podrà visitar de forma grauita al MNAC (Museu Nacional d’Art de Catalunya), al Museu d’Història de Catalunya, el Museu d’Arqueologia de Catalunya, el Born Centre de Cultura i Memòria i el Palau Güell. Així que la Diada Nacional de Catalunya és una molt bona oportunitat per visitar aquests edificis de gran valor històric, polític i arquitectònic.

Feliç Diada a tots i totes!

 

Reserva ara el teu hotel a Barcelona!

 

Nota: La manifestació d’aquest any se celebrarà a la Gran Via, començant des de Plaça Espanya, per la qual cosa no afectarà als voltants de l’hotel.